p. dr. Robinu Schweigerju ob peti obletnici Jezuitske službe za begunce v Sloveniji

Ljubljana, 19. junija 2007

Spoštovani,

Zahvaljujem se za vaše prijazno vabilo na peto obletnico Jezuitske službe za begunce v Sloveniji. Žal se vam zaradi drugih obveznosti na današnjem praznovanju nisem mogel pridružiti.

Želel pa bi vas vse toplo pozdraviti in vam iskreno čestitati ob petem rojstnem dnevu vaše nevladne organizacije, v okviru katere opravljate pomembno poslanstvo. Neprecenljiva je vaša nesebična pomoč in podpora beguncem, prosilcem za azil in prebežnikom, ki so zaradi spleta nesrečnih življenjskih okoliščin, na katere nimajo lastnega vpliva, ostali brez doma, ločeni od svojih družin, pogosto pa tudi na robu preživetja in odrinjeni iz družbe. S ponujeno roko jim dajete potrebno oporo, razumevanje, novo priložnost, da najdejo svojo notranjo moč in pogum za novo življenje v drugem okolju in razmerah.

Z vašim delom pomembno krepite zavest vsakega posameznika, da v vsakdanjem življenju, v svojem okolju lahko pomagamo in da se tudi sami zavedamo, da bomo deležni pomoči soljudi, ko jo bomo potrebovali. S tem gradite edinstveni most komunikacije in razumevanje v naši družbi ter tako prispevate tudi k dvigovanju splošne zavesti o pomenu solidarnosti in soodgovornosti za soljudi.

V svetu smo vsi med sabo povezani, danes trpi eden, jutri bo drugi, in samo, če si pomagamo, vidim perspektivo v takšnem svetu. Več ko nas je, ki želimo pomagati, narediti nekaj dobrega za druge, boljši bo tudi svet.

Želim vam še naprej uspešno delo in prijetno praznovanje.

Lepo vas pozdravljam, Janez Drnovšek